Bijscholing EP-Utiliteitsbouw 2023

In 2023 werd de bijscholing voor de EnergiePrestatie-adviseurs gegeven en  op 1 juli 2023 gestopt. De bijscholing  was voor iedereen die tot en met 2022 de vakbekwaamheid heeft afgerond voor de EnergiePrestatie-methodiek.

Deelname aan de bijscholing is verplicht en wie de bijscholing niet heeft gevolgd kreeg geen verlenging van de EP-vakbekwaamheid. 

In 2024 start een nieuwe bijscholingsronde voor alle EP-adviseurs die de bijscholing hebben gevolgd in 2023 of die in 2023 de examens voor de vakbekwaamheid hebben behaald.

Meer informatie over de bijscholing 2024 volgt binnenkort.

 

 

Let op!

 

De bijscholing is een jaarlijks terugkerende verplichting voor alle EnergiePrestatie-adviseurs.

In 2024 start de volgende ronde om de bijscholing en toets te volgen en daarmee de vakbekwaamheid te verlengen. 

Cursuslocatie

We hebben het cursuslokaal en de kantine ruim opgezet. en zorgen voor koffie, thee en een lunch.

Locatie: Planetenveld 45 te Zeewolde.

 

Online lessen

Het is mogelijk de cursus online te volgen, maar we geven de voorkeur aan fysieke deelname.

De online les volg je via Zoom. Los van de fysieke afstand, verloopt de lesdag op een normale manier. De toets is online af te leggen, hiervoor ontvang je een inlogcode tijdens de cursusdag.

Kosten

De bijscholing kost € 400,- inclusief cursusmateriaal, lunch en eindtoets, exclusief btw.

De ISSO 75.1 methode 2020, 5e druk kun je bestellen via ISSO 75.1.

Kwaliteitsgarantie

BuildingLabel is erkend en geaccrediteerd door InstallQ/ISSO en een officiële opleiding voor de bijscholing van EP-adviseurs. Het cursusmateriaal is gebaseerd op materiaal dat door ISSO is aangereikt.

Cursusdag

De dag start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur en bestaat uit drie vaste onderdelen. Een theoriegedeelte, een casusgedeelte met praktijksituaties en een toets.

Tijdens de bijscholing wordt de kennis opgefrist en uitgebreid met betrekking tot de interpretaties, wijzigingen in de ISSO en veel gemaakte fouten in de energieprestatiemethodiek voor utiliteitsgebouwen, woningen en woongebouwen. De kandidaat krijgt les van een ervaren docent. 

De toets voor Utiliteit Basis bestaat uit 10 meerkeuze vragen, de Detail toets bestaat uit 12 meerkeuze vragen.

De kandidaat mag bij het examen gebruik maken van ISSO-Publicatie 75.1. Deze is beschikbaar in de bibliotheek in de BuildingBase en is ook opgenomen in de digitale toets omgeving. Gebruik van een rekenmachine is aanbevolen.