Maatwerkadvies

Het maatwerkadvies is één van de meest dankbare producten als het gaat om energiebeheer. Volgens een objectief rekenmodel rekent de EP-adviseur diverse investeringsmogelijkheden voor een woning of utiliteitspand door in terugverdientijd. Zoals de naam al zegt, betreft het een advies op maat. Dat betekent dat de adviseur bij de berekening nadrukkelijk kijkt naar het specifieke gebruik van het pand. Zo ziet de gebruiker in één oogopslag of een hybride warmtepomp het meeste loont, het dichten van de kieren rendabel is of dat hij wellicht beter hoogrendementsglas kan laten aanbrengen. De meest rendabele oplossing kan voor iedereen een andere zijn. Het maatwerkadvies toont daarmee op individueel niveau de meest lonende manier van verduurzamen aan.

Voor het maatwerkadvies geldt hetzelfde rekenmodel als voor het energielabel woningen of utiliteit. Daar bovenop komt een berekening waarvoor de adviseur een extra diploma nodig heeft. Op dit moment is hiervoor nieuwe software in ontwikkeling. Ook de regelgeving rond het maatwerkadvies wordt in het voorjaar 2023 gewijzigd. BuildingLabel zal hier opleidingen voor aanbieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven, neem dan contact met ons op.

Op zoek naar een advies voor een eigen woning?

Op de website Verbeterjehuis van Milieu Centraal kun je aan de hand van een aantal vragen snel zien wat de meest voor de hand liggende bespaartips zijn. Deze tool rekent voor je uit wat de kosten zijn en op welke termijn deze zich weer terugverdienen.

Doe de verbetercheck