Tarieven

De kosten om EP-labels te registreren worden maandelijks achteraf in rekening gebracht. We maken onderscheid in een enkele opname of een complexmatige opname waarbij meerdere labels in een bouwkundig complex ineens worden geregistreerd. Het complextarief geldt alleen voor woningen en utiliteitspanden die tegelijk gebouwd zijn en dus gelijkend zijn.

Er zijn geen maandelijkse abonnementskosten.

De genoemde bedragen hieronder zijn excl. BTW.

Bij gebruik van Uniec3 worden de afmeldkosten van de software doorberekend. Bij woningen is dat 4 euro en bij utilititeitsbouw is dat 0,5 cent per m2. Het is ook mogelijk om zelf met eHerkenning af te melden; dan worden de extra kosten niet in rekening gebracht. De EP-adviseur moet dan zelf afmeldtegoed bij Uniec3 aanschaffen.

 

 Woningbouw

Woning

Complexmatig

  EP-W basis (bestaand) € 25,- € 15,- per woning
  EP-W detail (vergunning) € 25,- € 15,- per woning
  EP-W detail (oplevering) € 25,- € 15,- per woning
  EP-W detail (ontwerper)* € 50,- € 30,- per woning
  EP-W Maatwerkadvies € 25,- n.v.t.

 

 Utiliteitsbouw

Gebouw

Complexmatig

  EP-U basis (bestaande bouw) € 100,- € 75,- per pand
  EP-U detail (vergunning) € 100,- € 75,- per pand
  EP-U detail (bouw bij oplevering) € 100,- € 75,- per pand
  EP-U detail (ontwerper)* € 200,- € 150,- per pand
  Maatwerkadvies  € 100,- n.v.t.

 

* Speciaal voor ontwerpers zoals architecten bieden we de mogelijkheid om zonder diploma de EP-berekening voor de omgevingsvergunning op te stellen en deze volledig te laten toetsen door BuildingLabel. We rekenen hiervoor het dubbele tarief. Voor deze regeling wordt aangeraden om een goede cursus voor de NTA8800 te volgen zoals bijvoorbeeld onze opleiding of bijscholing ‘BENG voor ontwerpers‘.

Opleiding

Bijscholing