Cursus EP maatwerkadvies

Het maatwerkadvies is één van de meest dankbare producten als het gaat om energiebeheer. Volgens een objectief rekenmodel rekent de EP-adviseur diverse investeringsmogelijkheden voor een woning of utiliteitspand door in terugverdientijd. Zoals de naam al zegt, betreft het een advies op maat.

Iedere EP adviseur kan zijn vakgebied uitbreiden met de module maatwerkadvies. Met een korte cursus bereiden we je voor op het examen en de regelgeving rondom het maatwerkadvies.

Maatwerkadvies

Voor het maatwerkadvies geldt hetzelfde rekenmodel als voor het energielabel woningen of utiliteit. Daar bovenop komt een berekening waarvoor de adviseur een extra diploma nodig heeft.

Op dit moment is hiervoor nieuwe software in ontwikkeling. In Vabi is de beta versie al te gebruiken.

De regelgeving over het maatwerkadvies wordt in het voorjaar van 2023 gepubliceerd.

 

ISSO 

In het voorjaar zal de ISSO 82.2 (woningbouw) en 75.2 (utiliteit) beschikbaar zijn.

Het maatwerkadvies wordt ook gebruikt voor de subsidieaanvragen of leningen, bijvoorbeeld de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VVE’s, het warmtefonds, de Energie Index Aftrek (EIA) voor ondernemers.

Vanaf 2024 kunnen alleen EP adviseurs met het diploma voor maatwerkadvies de maatwerkadviezen uitgeven. Dit wordt vastgelegd in de BRL9500-MWA. 

 

 

Cursus

BuildingLabel zal hier een korte cursus voor aanbieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven, neem dan contact met ons op.

Op dit moment hebben we de cursus zelf nog niet vorm gegeven. Afhankelijk van de stof die behandeld gaat worden wordt het een cursus van één of van twee dagen. De cursus zal in juni starten.

De examens voor maatwerkadvies kunnen naar verwachting vanaf mei afgenomen worden.