Cursus EP maatwerkadvies

Het maatwerkadvies is één van de meest dankbare producten als het gaat om energiebesparing. Volgens een objectief rekenmodel rekent de EP-adviseur diverse investeringsmogelijkheden voor een woning of utiliteitspand door in terugverdientijd. Zoals de naam al zegt, betreft het een advies op maat.

Iedere EP adviseur kan zijn vakgebied uitbreiden met de module maatwerkadvies. Met een korte cursus bereiden we je voor op het examen en de regelgeving rondom het maatwerkadvies.

Uiteraard geldt dat de EP W basis of detail adviseur alleen maatwerkadvies kan gaan geven voor woningbouw, en de EP U basis en detail adviseur kan maatwerkadvies geven voor zowel woningbouw als utiliteit.

Maatwerkadvies

Voor het maatwerkadvies geldt hetzelfde rekenmodel als voor het energielabel woningen of utiliteit. Daar bovenop komt een berekening waarvoor de adviseur een extra diploma nodig heeft.

De regelgeving over het maatwerkadvies is gepubliceerd, in ISSO 82.2 (woningen en woongebouwen) en ISSO 75.2 (utiliteitsgebouwen).

 

Cursusprogramma

Op de eerste dag wordt de methodiek van het maatwerkadvies behandeld en word je voorbereid op het examen. Je krijgt huiswerk mee voor een woning of utiliteitspand (naar keuze).

Op de tweede dag wordt de huiswerkopdracht besproken en ligt de aandacht op het adviseren en de software.

De cursusdagen starten om 09.00. Vanaf half negen kun je bij ons terecht voor een kopje koffie of thee.

Cursuslocatie

De locatie van de cursus is ons eigen bedrijfspand: Planetenveld 45, 3893 GE te Zeewolde. De lunch tussen de middag wordt dan door ons verzorgd.

Online

In onze lesruimte staan goede camera's en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon vragen stellen.

Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.

ISSO 

Voor het maatwerkadvies geldt de ISSO 82.2 (woningen en woongebouwen) en 75.2 (utiliteitsgebouwen).

Het maatwerkadvies wordt ook gebruikt voor de subsidieaanvragen of leningen, bijvoorbeeld de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VVE’s, het warmtefonds, de Energie Index Aftrek (EIA) voor ondernemers.

Vanaf 2024 kunnen alleen EP-adviseurs met het diploma voor maatwerkadvies de maatwerkadviezen uitgeven. Dit wordt vastgelegd in de BRL9500-MWA. 

 

 

Tweedaagse cursus

BuildingLabel geeft de cursus maatwerkadvies voor woningbouw en utiliteitsbouw tegelijk. Je krijgt dus de uitleg voor zowel de woningbouw als voor de utiliteitsbouw. De aanpak is grotendeels hetzelfde. 

De examens voor maatwerkadvies kunnen vanaf juni afgenomen worden. 

Kosten

De tweedaagse cursus kost € 750,- exclusief BTW. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Examen

Je kunt examen doen in MWA-W (woningbouw) of MWA-U (utiliteitsbouw), om EP-maatwerkadviseur te worden. Het is alleen mogelijk om je examen Maatwerkadvies te doen als je al vakbekwaam EP adviseur bent. In de opleiding en examens wordt geen onderscheid gemaakt tussen basis en detail.

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en een casus. Het examen kun je bij ons op locatie afleggen als je dit boekt bij Stichting Nederlands Exameninstituut (SNEI).
Uiteraard kun je het examen ook aanvragen en afleggen op andere locaties, dit is te boeken bij  ’t Examenpark, Stichting Nederlands Exameninstituut (SNEI) of bij Cito.

Schrijf je in!

Oktober

Vrijdag 6 oktober 2023
Vrijdag 13 oktober 2023

November

Vrijdag 24 november 2023
Vrijdag 1 december 2023

Inschrijven

December

Maandag 4 december 2023
Maandag 11 december 2023

Inschrijven

Januari

Donderdag 18 januari 2024
Donderdag 25 januari 2024

Inschrijven

Januari

Dinsdag 23 januari 2024
Dinsdag 6 februari 2024

Inschrijven

Februari

Vrijdag 9 februari 2024
Vrijdag 16 februari 2024

Inschrijven

Maart

Vrijdag 15 maart 2024
Vrijdag 22 maart 2024

Inschrijven