Cursus utiliteitsbouw basis (EP-U/B)

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP-U basisadviseur bij gebouwinspecties tegenkomt. Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 vormt de basis voor de opleiding. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tijdens de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan de software van Vabi en Uniec3. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

Cursus

De cursus is bedoeld voor iedereen die EP-U Basis adviseur wil worden. Het diploma zorgt ervoor dat je bevoegd bent om utiliteitsgebouwen én bestaande woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

 

Vakkennis

Iedere cursist krijgt toegang tot de bibliotheek van BuildingBase. Hierin vind je vakgerichte informatie en oefenexamens, en links naar de oefensoftware.

Korting op de introductiecursus

 

Maak kennis met de beginselen van het vak. Je kunt deze extra introductiedag voor of na de vierdaagse opleiding volgen. Schrijf je in en ontvang een korting van € 25 euro voor deze extra cursusdag.

Voor meer informatie introductiecursus

Dag 1

 

Tijdens de eerste dag krijg je een introductie over het vak, bespreken we het ISSO Opnameprotocol en ga je oefenen  met schematisering en casus.

Dag 2

 

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met een bouwkundige opname, bespreken we wat onder de thermische schil valt en nemen we verschillende installaties onder de loep.

Dag 3

 

Op de derde dag komen de verschillende ventilatie systemen aan bod, en worden de ruimtekoeling, bevochtiging, warm tapwater, verlichting en de energieproductie besproken.

Dag 4

 

De laatste cursusdag is gewijd aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casussen aangereikt en ook extra oefenmateriaal in de EP-U software.

Cursuslocatie

De locatie van de cursus is ons eigen bedrijfspand:
Planetenveld 45, 3893 GE te Zeewolde.

De cursusdagen starten om 09.00. Vanaf half negen kun je bij ons terecht voor een kopje koffie of thee.

Ook de lunch tussen de middag wordt door ons verzorgd.

Online

In onze lesruimte staan goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen.
Uiteraard kun je vanuit huis gewoon vragen stellen.

Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-U/B kost € 1450,- exclusief BTW. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 75.1 versie 2020, 5e druk kun je bestellen via ISSO, maar is voor de cursisten ook gratis digitaal beschikbaar ter voorbereiding van de examens.

Kwaliteitsgarantie

Het is belangrijk dat je, buiten de opleidingsdagen, ook thuis studeert. Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen.

Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie en kosteloos. 

Examen

De examens worden in opdracht van ISSO op diverse plaatsen in Nederland verzorgt door 't Examenpark of Cito. Voor het behalen van een vakdiploma EP-U/B doe je vier modules: U1 – U2 – U3 – U4b.

Op de websites van Examen instituut, ’t Examenpark en Cito vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor het examen.

Schrijf je in!

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de vierdaagse cursus EP-U/B

Mei

Vrijdag 17 mei 2024
Donderdag 23 mei 2024
Vrijdag 31 mei 2024
Donderdag 6 juni 2024

Inschrijven