Utiliteitsbouw basis (EP-U/B)

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP-U basisadviseur bij gebouwinspecties tegenkomt. Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 vormt de basis voor de opleiding. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tijdens de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan de software van Vabi en Uniec3. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

Cursus

De cursus is bedoeld voor iedereen die EP-U Basis adviseur wil worden. Het diploma zorgt ervoor dat je bevoegd bent om utiliteitsgebouwen én bestaande woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Vakkennis

Iedere cursist krijgt toegang tot de bibliotheek van BuildingBase. Hierin vind je vakgerichte informatie en oefenexamens, en links naar de oefensoftware. 

Dag 1

 

Tijdens de eerste dag krijg je een introductie over het vak, bespreken we het ISSO Opnameprotocol en ga je oefenen  met schematisering en casus.

Dag 2

 

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met een bouwkundige opname, bespreken we wat onder de thermische schil valt en nemen we verschillende installaties onder de loep.

Dag 3

 

Op de derde dag komen de verschillende ventilatie systemen aan bod, en worden de ruimtekoeling, bevochtiging, warm tapwater, verlichting en de energieproductie besproken.

Dag 4

 

De laatste cursusdag is gewijd aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casussen aangereikt en ook extra oefenmateriaal in de EP-U software.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-U/B kost € 1300,- exclusief BTW. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 75.1 versie 2020, 4e druk kun je bestellen via ISSO, maar is voor de cursisten ook gratis digitaal beschikbaar in de bibliotheek van BuildingBase.

Kwaliteitsgarantie

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert. Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen.

Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie en kosteloos. 

Examen

De examens worden in opdracht van ISSO op diverse plaatsen in Nederland verzorgt door 't Examenpark of Cito. Voor het behalen van een vakdiploma EP Basis doe je vier modules: U1 – U2 – U3 – U4b.

Op de websites van ’t Examenpark en Cito vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor het examen.

Schrijf je in!

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de vierdaagse cursus EP-U/B.

18 november 2022

van 9:00 tot 16:30 Inschrijven