BENG voor ontwerpers

De cursus is bedoeld voor ontwerpers, zoals architecten, die zelfstandig (zonder diploma) een EP-berekening willen registreren voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Een gediplomeerde EP-adviseur van BuildingLabel controleert deze volledig en handelt de registratie af. Wil je dit laatste in eigen hand houden, dan verwijzen we je door naar onze vierdaagse EP-adviseur detail.

 

Cursus

Tijdens twee opleidingsdagen leer je alles wat nodig is om een BENG berekening te maken. We lichten de rekenmethode NTA8800 toe en je gaat aan de slag met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Het opnameprotocol uit de ISSO utiliteit en/of woningen vormt de basis van de opleiding. Voor de benodigde kennis moet je ervaring hebben met het berekenen van omgevingsvergunningen. 

We hebben deze opleiding opgezet in samenwerking met de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architecten. Kijk voor meer informatie op de website van de BNA.

Lees meer op de  website van de BNA 

Meer informatie

De cursus is speciaal ontwikkeld voor ontwerpers; (zoals architecten en BENG-berekenaars). Hiermee bieden we de mogelijkheid aan ervaren vakmensen, om zonder diploma de EP-berekening te registreren voor de omgevingsvergunning. De berekening wordt volledig gecontroleerd en overgenomen door een gediplomeerd EP-adviseur van BuildingLabel. We rekenen hiervoor het dubbele tarief

Wil je wel graag zelf de registratie helemaal afhandelen dan verwijzen we je graag door naar de vierdaagse opleiding Detail

Opleiding Detail woningbouw

Opleiding Detail utiliteit

Dag 1

 • Introductie NTA8800 en ISSO
 • Opnameprotocol
 • Schematiseren rekenzones
 • Thermische schil (Rc-waarden)
 • Software Uniec of Vabi

Dag 2

 • Verwarming
 • Koeling
 • Ventilatie
 • Tapwater
 • PV-systemen
 • Verlichting (utiliteitsbouw)

Geen Examen

Voor deze opleiding hoef je geen examen te doen, je ontvangt na de cursus een deelnemersbewijs.

Na inschrijving als partner ontvang je een account in de BuildingBase en kun je op basis van samenwerking de EP-berekening registreren voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. De berekening wordt volledig gecontroleerd en overgenomen door een gediplomeerd EP-adviseur van BuildingLabel. BuildingLabel rekent voor deze dienst het dubbele tarief.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse opleiding BENG voor ontwerpers bedragen € 650, -, exclusief BTW. Het lesboek is bij de prijs inbegrepen. Leden van de BNA krijgen 25 procent korting.

De ISSO 75.1 of 82.1 vierde druk - kun je bestellen via ISSO. We stellen deze ook gratis digitaal beschikbaar in de bibliotheek van BuildingBase.

Schrijf je in!

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de opleiding EP-berekeningen voor ontwerpers.

7 november 2022

van 9:00 tot 16:30 Inschrijven